Воздухопловни услуги / Air services

Аеро клуб „ШТИП“-Штип нуди разни услуги од областа на воздухоплоството и со дел од нив ќе   се запознаете на оваа страна. Овие услуги се достапни на ѓраѓаните и правните лица. Еве неколку примери на услуги кои се нудат, а сме отворени за разговор и разгледување на други услуги и решенија кои Вие ќе ги предложите.

ПАНОРАМСКИ ЛЕТОВИ СО АВИОН

Доколку сакате да испробате како е да сте во воздух и да го видите Вашиот роден град или омилено место од воздух, а сепак сметате дека не сте   заинтересирани за обука за пилот на авион, имаме предлог и за Вас!   Нудиме панорамски летови за ѓраѓаните со времетраење во зависност со Вашите желби.  

ПАНОРАМСКИ ЛЕТОВИ СО ЕДРИЛИЦА

Ви ја нудиме уникатната можност да летате со едрилица-двосед Супер   Бланик Л-23 и да го осетите чуството на слободен лет без мотор, да се   почуствувате како птица и да уживате во прекрасните глетки од воздух. АК „ШТИП“-Штип нуди два начини на повлекување на едрилицата, односно нејзино подигнување во воздух: со помош на аерозапрега (влечење со   авион) или старт со витло каде што едрилицата се издигнува со помош на   сајла која е влечена од специјално средство на земјата, наречено   автовитло. Со помош на автовитло едрилицата од 0 до 300 метри висина се издигнува за неверојатни 40 секунди!

Целото ова задоволство ќе ви биде овозможено за неверојатно ниски цени прилагодени за сечиј џеб.

ФРЛАЊЕ НА ЛЕТОЦИ И РЕКЛАМНИ МАТЕРИЈАЛИ

АК „ШТИП“ ви нуди и фрлање на летоци од воздух со што најефикасно, најбрзо и впечатливо ќе се изрекламира Вашиот бизнис, настан или манифестација. Со оваа шанса Ви се отвараат можности за реклама на територијата на цела Р. Македонија.

Цената на оваа услуга е варијабилна во зависност од должината на летот и бројот на летоци, за подетални информации околу оваа услуга контактирајте не.

АЕРОФОТОГРАФИРАЊЕ

Можност да фотографирате Ваше омилено место, град или објект од воздух. Фотографии кои знаат да го одземат здивот на луѓето, фотографии кои ни го прикажуваат светот во едно друго светло и друга димензија.

За информации околу оваа услуга контактирајте не.

НАДЗОР НА ПАТИШТА, ИНСПЕКЦИЈА НА ДАЛЕКОВОДИ И ЗАШТИТА ОД ПРИРОДНИ НЕПОГОДИ

Ви нудиме надзор од воздух на проток на сообраќај на патиштата низ државата како и навремено известување за одредени доцнења, сообраќајни несреќи како и инспекција на далеководи и превенција од евентуални природни непогоди (поплави и пожари).

За информации околу оваа услуга контактирајте не.

Доколку сте заинтересирани за било кој од наведените курсеви и обуки Ве молиме да не контактирате со цел да Ви помогнеме и излеземе во пресрет.