Воздухопловен кадар Flight Instructors and specialists Lorem Ipsum Dolor Lorem Ipsum Dolor Повеќе инфо Повеќе инфо Повеќе инфо Повеќе инфо
© Аеро клуб „ШТИП“-Штип 2011-2013                          www.aerostip.com
ИНСТРУКТОРИ ПО ЛЕТАЊЕ И МОДЕЛАРСТВО
Митко Петешев Поседува дозвола за професионален пилот на авион (CPL-A) и овластување за  инструктор за пилоти на авион (PPL-A). Повремено се наоѓа и на листата на стручнаци на АЦВ како испитувач (FE).
Раде Ивановски Поседува дозвола за сообраќаен пилот на авион (ATPL-A) и овластување за  инструктор за пилоти на авион (PPL-A). Поседува и дозвола за пилот на  едрилица, со овластување инструктор по едриличарство. Повремено се наоѓа и на листата на стручнаци на АЦВ како испитувач (FE).
Овде може да се запознаете и со стручните лица од нашата воздухопловна школа кои се грижат обуките за  пилоти на авион и пилоти на едрилица да се одвиваат беспрекорно. Се работи за искусни пилоти со повеќегодишно  искуство во областа на воздухопловството и обуката на млади воздухопловни кадри. 
Метотка Стојанов Поседува дозвола за професионален пилот на авион (CPL-A) и дозвола за пилот на едрилица, со овластување за инструктор по едриличарство.
Станиша Петровиќ Инструктор и контролор-механичар по AMS. Исто така инструктор по моделарство и селектор на Македонската национална репрезентација во ракетно моделарство.
Дома За нас Аеродром Воздухопловна школа Услуги Фото / Видео Контакт Повеќе инфо Повеќе инфо